Jul 20, 2016

HUJAN OHHHHHH HUJAN

Alhamdulillah after berbulan2 panas terik ...
Now , da masuk 3 hari hujan berturut2 ..
And macam2 update plak yang ada kat fb ..

Kononnya , amaran tsunami & banjir da keluar kat Penang ..
Haihhh ...siapalah yang buat onar nih ..
Pastu viral plak ..
Kuasa media ...
Kalau betul xpalah jgak ..
Ini dusta belaka ..
Paling geram bila ada yang click share before selidik terlebih dulu ..
Macam awak sebarkan fitnah yang jadi makin berleluasa ..
Zaman sekarang bukan mulut je buat dosa , 
Tangan pon sibuk sekali nak join ..

So hati-hatilah korang bila nak click share tuh ..
And yang suka plak send news kat whatsapp ..
Sila lah selidik dulu ..

Haaaa...
Melalut over da nih ..
Nak cter pasal hujan yang turun hari2 je ..
Tempat korang macam mana plak ?

Hujan tu rahmat ..
Maka bersyukur la dgn adanya hujan ..


1 comment:

orked violet @ SYA said...

sya suke hujan. sebab malam2 sejuk.
hahahahahhaa

tp takut kilat. huhu