Feb 18, 2013

Table Centerpiece 1/2way DONE

(✿◠‿◠) Assalammualaikum n Hello to all Bridezilla & Friends (◡‿◡✿)

Excited nih nak crite ..
kihkihkihkih...
Maklumlah baru sembuh dari penyakit M tuh ..
tu yg wat rajin semacam je weekend lpas ..
Nak taw pe projek Cik Iera ?


Ini untuk table centerpice Cik Iera nnt ..
Weee...
yg baca blog Cik Iera mesti taw pasal entri nih

Table Centerpieces ..Weee..

Act , colour dia ni colour Baby Blue @ Pastel Blue ..
Akan digandingkan dgn bunga colour putih ..
jenis bunga ?? xdecide lagi ..
hehehehehe

Meh Cik Iera share macam mn nak wat dia ..

First of all ,
korang mestilah ada
- botol kaca
(xkisahla botol kocap ke , botol cencalok ke , any kind larh ; Cik Iera pakai botol Juice Sparkling)
- Spray Aerosol
(korang boleh cari kat MR.DIY @ mn2 kedai cat; price dalam RM7.50 je ;
1 botol cat cukup tuk 10 botol kaca)
- Surat khabar lama
(perlukan banyak ye sebab nak elakkan korang nye lantai tuh bertukar colour ; marah mak korang t)



Second Step,
Korang spray dengan arah ke atas n ke bawah
(paham x pe yg Cik Iera cuba maksudkan nih?)
Kiranya spray menegak ye , jgn la plak korang spray suka2 ati ..
nnati comot ..
Bila da spray tuk first layer , korang biarkan je dia kering ..
take about 2 hour jgak ..



Lastly,
Spray tuk touch up kan yg mana2 yg korang rasa perlu di touch up ..
n of coz , tepuk la tangan skit coz da bpuas ati ng kerja2 DIY korang nih ...



Love u all ☜♡☞

10 comments:

Diyana said...

cantik kaler dia... hehe (^_^)

Nursaila Norman said...

cantikkkk!! saila pun tengah menggilai botol, sbb haritu minum kat mamak pastu minum coke (botol) terus ambil bawak blk n niat nk bt sesuatu dgn botol coke tu :)) tp iera punya ni mmg cantik :D sbb saila x spray hehe :))

serius cantik, saila suka!!

Iera'ra Nordin said...

diyana : tu la ... cantik plak colour dia bila da kna spray ... xmengharapkan outcome colour dia cantik mcm ni ..hehehehe ...sbb tgk colour penutup spray tuh mcm biasa2 je ..

Iera'ra Nordin said...

Saila : heee ... thanx saila . gigih spray bnd nih .. mcm budak2 spray basikal je ..kihkihkih

orked violet @ SYA said...

comeL!

sya nye centerpiece xtaw ap lagik. tp utk meje vip (rombongan) plan nk letak air sparkling juice tu. mmg nk bg dorg minom pon.. (sbb aritu ad promo.Sya beli 10 botoL. xbukak pon g. hehe) tp risaw gk tkt ad yg salah paham. sebab penah ad mmbr ingt kan tu air beer. huhu

g 1 sya risaw time bukak air tu. tkt ad yg hala muncung/penutup kt org. xpsL2 ad drama@msk paper issue terkene penutup botol. owh.seramm!!

cik mah said...

CNTIK...NMPK EXCLUSIVE N LAIN DARI LAIN...GUD LUCK DEAR...pling best...biru...hehhe

anis suryanie said...

cumil :) hehehe..

anis punye CP pun maybe kai botol gak kot ngn babys breath.. actually tak decide pun lagi.. hahaha.. still samar2.. sebab anis ni jenis tak tetap pendirian.. haha

Iera'ra Nordin said...

@sya : sedangkan iera pakai botol sparkling ni je da ada yg ingt bnd tooot tuh ...errr... hehehehehe ...

seram gak tuh , coz sometime xgoncang pon still berbuih coz gas dia bnyk sgt ..

Iera'ra Nordin said...

@cik mah hee ...thanx . fav colour blue .

Iera'ra Nordin said...

@anis : samalh dgn iera ni pon ..tp memikirkan majlis xlm lg , kna gak la tetpkn pendirian ..huhuhu ...law x sampai bila pon xsettle2 lagi