Jan 8, 2013

Opsss .... 1st Entry for 2013

(✿◠‿◠) A'kum n Hello to all Bridezilla & Friends (◡‿◡✿)

Hye korang !!!
heee...baru bersihkan sawang labah2 dlm blog nih
lama sgt xupdate kann ...

Korang sihat x ?
Macam mn ng korang nye preparation ?
da jadi Bridezilla ke B2B 2013 semua ?
yang da setle, alhamdulillah ...
moga-moga kekal hingga ke jannah...

Apa azam 2013 korang ?
Cik Iera ?
Memandangkan ini Cik Iera nye blog , Cik Iera nak cakap je pe Cik Iera nye azam
walaupon ada yg kata annoying kannn ...
bluwekksss ...

  1. Berhijab - DONE
Alhamdulillah , tercapai jugak niat nak berhijab nih ..
Even masih bnyk lagi Cik Iera kena perbaiki,
Cik Iera akan slow2 betulkan pe yg patut ..

2.   Saving - OTW

Cik Iera ni mmg kategori boros yg menggila taw ..
Asal ada duit je , belanja sakan ..
Duit simpanan ?? Xpayah cakap ..
Mmg ada awal bulan je ..
Hujung bulan 'KOSONG'

3.   Kurus - OTW

Adoyaiii ko ni Iera ...
Azam dari tahun 2011 yg xtertunai2 lagi nih
Hopefully , tercapai tahun ni
Cik Iera nak naik pelamin , so kna VOGUE sikit
So , SILA KURUSKAN BADAN ANDA IERA

4.   Kahwin - NOVEMBER

Eh ?? bukan Sept ke Cik Iera ??
Haáh ..da ditukar plak ...
Hopefully yg ni yg last ..
Kalo x , Cik Iera wat lompat bintang , lari sekeliling KL ,
menangis sampai mata bengkak ...
bengang taw kalo asyik kena tukar tarikh je

5.   Jadi ISTERI and ANAK yang SOLEHAH - OTW

Ini saja azam Cik Iera utk tahun 2013 nih
moga bertambah rezeki , dan dipermudahkan segalanye dgn Kehendak yg di atas..
Amin


Doa Tahun Baru


Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.
Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.
Barangsiapa yang membaca doa akhir tahun ini, maka syaitan akan berkata:

"Hampalah kami di sepanjang tahun ini".




Love u all ☜♡☞

5 comments:

Miss Zymah said...

Hye dear,

Gud luck untuk azam 2013.

Salam perkenalan.

Rajin2 singgah la :)

http://princessvanilla.blogspot.com/

Amalina Ali said...

hai sayang. selamat tahun baru. :)

semoga cita-cita dan impian kamu akan tercapai ye.

^^,

orked violet @ SYA said...

aLl the best dear!

nnti nk kad kawen taw. hikhik

Diyana said...

Alhamdulillah ada yg dh b'jaya...
Good luck utk yg selebihnya... kena usaha kuat sikit kot nak kurus ni... hehehe

p/s : Selamat Tahun Baru (^_^)

Sue-Rya Qistina said...

semoga tercapai segala azam itu ye :)