Dec 14, 2012

PERLU KE ??

(✿◠‿◠) A'kum n Hello to all Bridezilla & Friends (◡‿◡✿)

Korang ingt tak lagi pasal entry baju tunang yg hilang tuh ??
mesti korang cakap 'xhabis2 lagi ke??'
yup !! memang xhabis2 lagi ...
Geramnye , tuhan tu je la yg taw ..

Empunya baju tuh act cuti lama taw..
Cik Iera mmg xambik taw sikit pon la ...
Lebih dr sebulan lpas baju dia hilang..
Yang Cik Iera geram sgt ,
da la dulu 'tunang'dia ada call n dgn bangga nye
dia cakap dia polis
n nak wat report pasal baju yg hilang tuh
Fine , buat la kan ..
(da macam menuduh Cik Iera disitu)

n 28 Nov lepas..
time tuh maghrib..
suddenly phone berbunyi n



Terdiam jup Cik Iera ..
Dia ni da knape ??
PERLU KE NAK UGUT-UGUT ??
PERLU KE ??

Dia ingat Cik Iera ni hadap sangat ng baju dia ??
Confirm2 la xmuat ng badan Cik Iera nih ..
Pe punye prangai la dia nih ..
Siap tuduh-tuduh xtentu pasal plak ..

Pagi ni , dia masuk ..
Senyum than jeling xpandang langsung ..
Tolong la jangan jadi mcm budak2 sangat
taw la baju tu bernilai
tapi , jgn main tuduh orang main sembur je
pelik la orang2 macam nih
nampak baik , nama pon baik ..
tapi HAMPEH !!
tu pasal la ada pepatah
"DON'T JUDGE A BOOK BY IT'S COVER"

Kot2 la dia terbaca entry nih ,
Sila muhasabah diri tuh sikit ..
Jangan main melulu je tuding jari
Reception ni pon ada lagi 2 orang under duty
FIKIR SEBELUM CAKAP !!
BOLEH ??

p/s : pagi-pagi mood da spoil , jumaat ni kot !!




Love u all ☜♡☞

8 comments:

fatehamohamed said...

erghhhh..sengal la minah tuu..teha pulak nyampah..klu teha jadi iera tu, tak tau la..abis pompuan tu..haaa//garang takk..hahhahahha;p

Iera'ra Nordin said...

teha : ikut hati ni mmg nak kitai2 je dia tuh ...tp in office kan ...so terbantut sebab wajib beretika profesional kt office ..
iera pon sama je garangnye teha ..
gerammmmmmmm

Farhana IezAna said...

eeee mslh tol pomp1 tu..main tuduh2 je..tah2 ada yg nk kenakn cik iera..

Iera'ra Nordin said...

Farhana Iezana : ntah la dear .. nak ikutkan , kalau la comp taw iera receive barang personal mmg Cik Iera yg kena ..da la dia previously dlm 1 week tuh nak dekat 3 brg personal dia je yg punya ...xpernah pon hilang ...kalau ada yg sj nk knakan Iera , Iera tawakal je la doakn yg terbaik tuk dia ..

Nursaila Norman said...

explain je depan2 kat office tu biar semua org tau iera xsalah..maybe iera senyap tu dia lebih2..bila kita senyap org ingat kita slh,pengecut..dh kalau xfhm bhs mcm ni lempang je mulut dia..

Iera'ra Nordin said...

Saila :iera teringin sgt saila nak wat mcm tuh .. kalau kat luar ni mahunye iera hempuk2 dia ...ngah sabar tahap monyet xleh yg da xtahan nak dok diam2 ...iera nk tunggu lagi sekali je dia wat hal , mmg iera nk jumpa dia , manager dia skali ng manager iera ..

Honey Lalala said...

Sbr yer.. mcmmana la baju tunang leh antar by parcel..sgt2 bhy..kalo baju jejalan boleh terima lagi..bju tunang supposely pickup sendiri..ni dah ilang xpasal2 sume bersalah.. btw,reminder pada kita2 sekali,dpt je parcel utk orang tu,direct bg tros..passing2 bahaya gak tu..last2 1st person receiver gak yang kena..takziah ye awk..

Iera'ra Nordin said...

usually mmg iera akan call dia ..
tp tu lah , slalunye dia sndr akan ckp biarkan je nnt dia dtng collect ..
end up , kawan dia plak yg ambik ...
iera pon mmg xnk ambik da brng dia lg ..
btw , 1 ofiz da taw psal kes nih n diorg pon da pesan , kalau dia antar lagi brg personal sampai ofiz pass kn je pd hr ...done ..hehehehehe