Dec 12, 2012

Commitee Again - Annual Dinner

(✿◠‿◠) A'kum n Hello to all Bridezilla & Friends (◡‿◡✿)

Again ...
Cik Iera ditawarkan untuk menjadi Commitee for Comp Event..
Masuk kali ke-3 da sepanjang hampir setahun Cik Iera kerja kat cni ...
Cik Iera mmg la suka sangat kalau dapat tasks..
Coz xda la bosan tahap kera n melenggang2 kat office nih je...

BUT..
TAPI ..
One of the Commitee tu adalah ....
EX - BOS
Cik Iera ....Hambik kooooo...
Korang mesti pening kan ...
Npe leh ada EX-BOS sbb Cik Iera ni baru je keje kat cni kan ..

Now , sesi nak mengumpat ..
meh dekat2 ng Cik Iera ye ..
1st day Cik Iera masuk cni ,
bos Cik Iera ialah PA kepada GM..
kita namakan je dia ni c polan ye..
c polan ni Chinese Lady around 50 years old..
dia mmg dikenali dgn sikap dia yg sgt2 la buruk n keji
(bukan dr mulut Cik Iera okay, tapi dari mulut staff kat cni)
Memang xboleh bayangkan la bila Cik Iera under dia dulu ..
Jadi ketakutan bila masuk office..
Ada je yg xkna okay ..
Until 1 day, the HR Director ajak Cik Iera kluar lunch..
Suddenly , seperti dia taw2 je...
She ask me to just jujur n ctew problem Cik Iera dgn c polan nih ..
at first mmg xnk ..
but than , terkeluar la jgak selepas dipaksa..
After that korang taw2 je la..
yg c polan ni telah dipanggil..
n OF COZ c polan ni bengang tahap gunung Merapi yg nak meletus kannnn...
Sampai la 1 tahap dia serang Cik Iera kat meja reception ..
Cik Iera ni nampk je kasar tapi dalam hati , cakp je bunga pe yg xda ..
Meleleh-leleh air mata kauuuu ...
Sbbkan xnk jadi 'BIADAP' ..
Cik Iera pon berlari masuk HR Dept..
dan berlaku la sesi kejar mengejar ...
Dia kejar kaw...
Time tuh , Tuhan je la taw ...


Bla...bla...Bla...
GM balik dr outstation, terus discuss ng HR Dept
Terus diorg tukarkan Cik Iera under Dept lain ..
Maka tercampk la Cik Iera dekat FINANCE Dept ..
dpt bos yg sgt2 baik n lembut je ..
Chinese Guy ..dia ni more to Family Guy act ..

Errrr....Takut plak rasanye ...
Semua staff pesan BEWARE & TAKE CARE..

Fullstop !!

Annual Dinner on 19th January 2013..
yeayy ...
Theme ???
BLUE & SILVER !!!
Cik Iera diberi tugas part decoration ..
n they were asking for DIY ..
Comp in budget ..
Hahahahaha ...
coz this year da melabur sakan untuk Comp Trip di Phuket ...


 Love u all ☜♡☞

4 comments:

Nursaila Norman said...

ni mesti c polan tu belum kawen..btl ke? main teka je..haha..kalau sy pun mesti tak tido mlm nk g keja..huhuhu..tp bgs la dh tukar bos,dpt pulak task yg best..keja setahun diy je pun xpe kan..hehehe

fatehamohamed said...

heee..tehaa suke klu dpt task organize event nii..heeee..tp tak best segrup ngan si polan tu la..haihhhhh:p

sama la kite iera..mulut pungpangpung n kasar tp dlm hati byk bunga woi..klu jual mesti laku punye;p

Iera'ra Nordin said...

Saila : Hee....1st impression terpikir gak yg dia ni xkawen g tapi dia da kawin act..mayb monopous ?? ahahahaha ...

Iera'ra Nordin said...

Teha : taw xpe , tp tu la nak kna puas kn ati bnyk pihak le plak ..law bukak kedai bunga mmg untung kn ...hahaha