Nov 26, 2012

Weekend Job : Membersihkan Botol ...phewwww

(✿◠‿◠) A'kum n Hello to all Bridezilla & Friends (◡‿◡✿)

Macam mn dgn weekend korang sume ?
Cik Iera tetiba excited plak nak bersihkan botol ..
ala ...yg nk wat centerpiece tuh ..
da rasa macam karung guni yg kutip botol2 plak ..
hahaha...

First of all ,
kena buangkan label yg ada kat botol tuh
Cik Iera rendamkan semua botol dalam baldi berisi air ..
Nak bagi senang tanggal n gam dia hilang..
So nnt xda la melekit botol tu ng gam tempat label td ..

Second ,
ada la dalam setengah jam jugak Cik Iera rendam..
ada botol yg senang je nk cabut label dia ..
ada plak yg korang mmg kna gunakan berus ...
sambil2 tuh korang bersihkan la botol tuh sekali ..

last job of the day,
Cik iera keringkan botol2 tu ..


Separuh dari botol2 yg da dikumpul

Nak cukup kan 20 botol baru Cik iera start proses painting kt botol2 tu semua..











 Love u all ☜♡☞

8 comments:

fatehamohamed said...

skrg da ade berapa botol cik ieraa?..heee

Iera'ra Nordin said...

teha : baru dpt 10 botol je ..
kna paksa Cik Tunang bli sparkling dia lg la ..
heee...
tpikir jgak nk pkai botol sos yg besar ..
kna tunggu habis ..

Diyana said...

wow...
good luck ya kumpul2...
nak tgok hasilnya (^_^)

Iera'ra Nordin said...

diyana : huhuhuhu ...mekacih ...kita pon xsbr nk tgk hasil nye jgak nih ..excited ..hahaha

chil&zam said...

iera : i love collect booottle and jars ~~
i deco, i painted and ader lg yg tak terusik lg pon ada..

tu yg buat semak umah mak tu..huhuu..

*can't wait to see the result :)

Iera'ra Nordin said...

Chil&zam : is it ? share2 la some pic bottle yg u deco tuh ...leh jd inspiration ...

oya said...

mana dapat botol nih..

Iera'ra Nordin said...

oya : Cik Tunang selalu beli air sparkling ..dr dia la act ...