Nov 8, 2012

Apply AL for 2013

(✿◠‿◠) A'kum n Hello to all Bridezilla & Friends (◡‿◡✿)

Wahhh ...Cepatnye masa berlalu ..
Lagi 53 hari @ sebulan lebih je nak masuk 2013 !!
Apa korang nye goal yg da korang achive for 2012 ??
Hee ...For me ,
1. Tunang (✔)

2.Stable income (✔)
p/s: i do love so much my current job skang ni coz
i.free breakfast
ii.no pressure
iii.nice place n nice environment [Cik Tunang cakap mcm banggunan CIA..ahaha]
iv.a lot of benefit from medical card , insurans for me n future family, pregnancy, leave mmg ada mcm2 jenis even leave tuk KAHWIN 5 days okayyy & paling happy if the leave fall on sat@sun for sure fri@mon automatically cuti,road tax renewal, cash advance yg mcm2 jenis, comp trip, annual dinner & charity dinner, nak beli kereta pon comp lh tolong n owh mcm2 ada..
(orang lain pon ada jgak la Cik Iera)

ok2...
yg lain tu nnt la Cik Iera crite lain kali ..

Berbalik pasal tajuk entry nih ..
Yup , even lagi sebulan lebih ..
Cik Iera da start planning Cik Iera punya AL yg 15 ari dan juga extra 5 days tuk cuti kahwin..
Total 20 ari tuhhh ...belum campur lagi cuti2 am ..bertuahnye la dok kat M'sia ni
(loncat2 happy2 feet)

Cik Iera kna plan & apply awal2 coz cnk clash dgn sorang secretariat yg
amat2 la bagus prangainye..
(Sori nak meluahkan prasaan jup ng korang)
Just imagine yg dia lh apply cuti yg iera planning nak ambik
bukan sekali @ 2 kali taw dia wat mcm ni..
banyk2 kali da ...
kalo tiba time raya , dia mesti nk cuti raya pnjang2 n menyebabkan cik iera ni
xsampai nk ati nak ambik cuti mengenangkan sape yg nk jaga recept nnt ..
alasan yg dia bg , owhhh ...akak nk kena balik husband nye side
ng akak punye side lg taw time raya..
meaning : pas Cik Iera kawen t boleh la Cik Iera apply cuti lama dgn reason mcm2 dia bg ..
Wait for it ...uwaaa...gerammm nih
pastu bila dia take over je reception, confirm esok nye mcm2 hal jadi ..
ada courier xsampai pd that person la, xpass message la..
yg buruk iera jgakkk ...
ada jgak terpikir mayb dia ni ada kna mengena ng baju tunang yg hilang tuh..
tp astaghfirruallah alazim ...
xmo tuduh orang ..
tp tu la instinct Cik Iera kuat sgt ...

Pagi ni masuk2 keje je
trus online check cuti for 2013 ..
n nak mark siap kat schedule book 2013
masuk je DEC trus apply kt system ..
pastu nak







 Love u all ☜♡☞

8 comments:

fatehamohamed said...

wowwweee.,iera siap ade marriage leave..bestnyeee...hee..apply awal3 k..nnnt senang ati sketttt;)))

LiNda said...

same la dgn tempat keje linda..selalu ade mslh bile nk cuti, de je yg dengki..sedih tau.

Iera - Nordin's Daughter said...

fateha : heee... tu r ..xda la kaco AL iera t ..heheheh ..mmg kna apply awal2 teha ..takut ada yg dengki t

Iera - Nordin's Daughter said...

Linda : ye kew ...geram kan kadang2 ..npe la yg suka nk dengki ng orang ..xda faedah lngsg ..

orked violet said...

hahaha.kene sangat pic tu ngn entry kamu.comeL2!!!

Iera - Nordin's Daughter said...

Orked : Nak letak jgak pic ..macam bosan kalo korang baca entry iera xda pic langsg ...

zarith said...

Ade jugak orang macamtu ek...... sib saya nak apply senang je... good luck k. Confirm daat cutinys...

Iera - Nordin's Daughter said...

zarith : dunia ni macam2 prangai pon ada ...ntah mcm mn la dia lh tersesat kat hdp iera jgak ..

cuti mmg sekejap je approve but than bila dia pon sibuk nk ambik, kita sendr rasa nk mengalah ...