Oct 22, 2012

Candy Buffet

Hye Korang ..

Cik Iera nak share ng korang nih ...
Tajuk kat atas tu pon pasal Candy buffet so citew nye of coz la pasal Candy Buffet ..
Hehehehe ...
Cik Iera xtaw lagi sama ada time reception nnt ada x Candy Buffet nih ...
Tapi disebabkan da tergoogle ..
Cik Iera pon nak la kasi korang sume taw ...

Korang mesti pernah dgr pasal pop cake kan ??
Ala ...yg macam nih




Ermmmmmm ....Sedap nye ..
Act nak wat Cake Pop nih mmg senang ...
Tapi leceh skit la ...
Iera kasi la link tuk wat Cake Pop ni

Bukan la Cake Pop ni yang iera nk share taw ..
Dia sama jgak macam Cake Pop , adik beradik rasanya ..
Tapi version simple n mudah gila r ...
(p/s : Siap gila lagi kawwww)

Jeng Jeng Jeng ...

OREO CAKE POP



Iera dapat idea nih dari blog nih ...Mommy's Kitchen

Simple x ??
Tapi nak share jgak la ...
Time korang nk masukkan lidi kat tengah2 tuh , better korang masukkan sume cookies oreo tuh dlm microwave dulu ..
Nak kasi cream dia defrost ...than senang skit korang nk cucuk lidi tuh ..
Hasilnye ...


Iera nak try la bila free nnt ...
Nnt Iera share dgn korang plak yew Iera nye version ...

Selamat Mencuba

10 comments:

Amalina Ali said...

Wahhh... Good idea. Boleh try ni. :)

Iera - Nordin's Daughter said...

Amalina Ali : kannn ...hehehe ...kalo nk wat yg origin Cake Pop tuh nk kena bake cake dulu ..
Yang ni terus bli Oreo @ pape je la biskut yg bkrim trus cucuk lidi salut n hias ...
p/s : malas Cik Iera nih tahap kronik ..nak yg senang je ..;p

Cik Saila said...

bestnyaaa..idea yg best dan comel gila..kalaulah ada byk ms utk bt candy buffet,akan sy bt..huhuhuhu

Iera - Nordin's Daughter said...

Cik Saila : Comel kan ...Sampai gila seminit ...Heheheh ...Cik Saila dulukan apa yang patut yew ...Kalo btol2 free baru la leh tambah Candy Buffet nih ...

Orcixara said...

sedapp..kte pun teringin nak bwat utk wedding nnti..cake pop kte penah bwat jenis yg mcm lollipop tu, tp susah nk dapatkan dia btul2 stick dgn stick putih tu sbb beart sgt..huhu..btw,hye! kte pun b2b jgk :) http://lovelovelylovelies.blogspot.com/

Iera - Nordin's Daughter said...

Orcixara :Hye , Kte da follow awak balik ...

Sedap kan ...Tapi btol la mcm u cakap , susah skit nk stick ...

Aunty i ajar , u kena celup dulu stick kt dipping u than only baru u cucuk ...Hopefully membantu ..

s h a said...

nampak beshla iera...boleh try ni untuk makan sendiri.sebab kte x buat candy buffet. :)

Iera - Nordin's Daughter said...

Sha : Best kann ...Wat makan sendiri lg best ..Hehehehe ...Iera pon xtaw lg ada Candy Buffet @ x ...Dulukan pe yg penting je ...

chil&zam said...

salam eira.. nice idea, nk try buat jugak le..

*salam..2 b2b 2013..alam perkenalan... :)

Iera - Nordin's Daughter said...

wsalam ...

try jgn xtry ...
heee