Nov 22, 2012

Attention to all B2B

(✿◠‿◠) A'kum n Hello to all Bridezilla & Friends (◡‿◡✿)

uólls semua !!
minta attention skit boleh ??

Cik Iera nak pesan n nasihat something ni ..
As usual , bila da namanye B2B confirm korang
semua kemain ambik berat lagi pasal hal2 kecantikan kan ??
xsalah taw ..
tapi tolong lah sangat2 jgn 100% percaya pada semua produk2 kat luar tuh..
nak plak bila produk tuh adalah produk COUNTERFEIT

Danger ok !!
Example : Laroscorbine Platinum Vitamin C & Collagen Injection ..
Kononye keluaran Roche
Tapi company ni mmg da xkeluarkan lagi produk tuh !!
dan kebanyakkan spa pon ada yg tawarkan untuk cust diorg ..
Please jgn nk sebarang sgt inject ye kawan2 ...

Takut sgt2 ok ..
Kalo ada kawan2 yg ambik benda tuh ..
Maklumkanlah pada diorang untuk stop immediately ..
Totally will damage ur body system in future ..

Nak Cantik Merana Yang Dapat




Love u all ☜♡☞

12 comments:

fatehamohamed said...

ok..noted..thanks iera..

missGogreen said...

noted jgk..tetiba jd takut nk spa.

AyongAtikah Zaid said...

thanks iera for reminder..ayong ni pharmacist...so dah alang-alang iera up post pasal ni, nak tambah sikit la..actually korang kena pastikan apa-apa ubat yang korang makan atau kosmetik yang korang guna berdaftar dengan kementerian kesihatan malaysia..korang boleh bukak website www.bpfk.gov.my....kat situ boleh cek kat produk search...kalau tak berdaftar, jangan la pakai..sebab kita takut dia campur dengan bahan-bahan berbahaya yang boleh bagi kesan buruk untuk jangka masa panjang...=)

Firuz SR said...

Betul tu!Pelik betul sekarang ni...Ada vit c tab la cakap kalau makan akan putih. Sedangkan sama jer dgn vit c kat watson tuh..

Iera'ra Nordin said...

Fateha : Sebar2kan la ye kat kawan2 yg lain...

Iera'ra Nordin said...

Missgogreen : Hee ...jgn la sampai mcm tuh ...spa ada mcm2 treatment ...but plz jgn ambik inject2 tu ye ...

Iera'ra Nordin said...

AyongAtikahZaid : btol2 ...Ini main pkai bli online ...pastu blew da pkai nk dkt 2 kotak call comp iera nk nangis2 bagai ...haishh ...kita da report pd MOH but nothing happen pon ...so, take care la ye kawan2 ...nnt binasa dr sendr..

Iera'ra Nordin said...

Firuz Sr: Pastikan yg bdaftar sj la baru pkai ...Kalo x , tanggung sndr la jawabnye..

chil&zam said...

sekarang nih macam2.. bukak fb je macam2 product kua..vitamin c la, collagen la..collagen tu plak ader yg natural..haih betul ke tidak tu.dfaham ke diaorah apakah itu collgen dan dari mana dia dtg dan macam aman bendtuknye...



Iera'ra Nordin said...

Chil&zam : Xslh act kalo kita nk ambik benda tu sume but kna wat research skit la n paling penting check dgn MOH dulu n bdaftar ...

Amalina Ali said...

Thanks Iera sebab ingtkan. Takut jugak kan. Sekarang ni memang sakan nak cantik. Kang salah beli product habis. Punah harapan.

Iera'ra Nordin said...

Nana : ur most welcome dear ...nak ambik pe pon xkisah but make sure check dulu sm ada bdaftar @ x ...slalu nye yg xbdftr tu kemungkinan ada sbb2 nye yg lain ...so take care ye ..