Oct 4, 2012

Diet for my Big Day - Atkins

Actually iera nih memang nak sgt2 turunkn berat badan ...Stress taw ... Family sume da bercakp, 'tolong2 lah kuruskan sikit badan tuh'..Iera pon xpaham knape la badan nih naik mendadak sngt2 ...Padahal angka depan dulu 4 kottttttt ng ketinggian 4'9 (pendek nye...ehehehehe) nowadays angka depan tuh berubah jadi '6' OKKKKK !!!! Seram nih ...

Memang xnak sgt2 ambik apa2 ubat kurus but than my aunty pon yg makin riso ng berat badan iera nih pon ajak iera share skali ng dia minum herbalife... Iera mmg g gym tp gym kat rumah aunty tuh la ...Memang xda PT ...tuh yg jadi kejap muka iera nih ada kt gym , pastu xnmpk da ..than muncul balik  pastu xda da ...(macam chipsmore kannn !!) mmg sush la nak turun berat ko tuh IERA OIIIIIIII ....

Ari ni masuk office , on notebook , dan macam biasalah login blog n melilau2 blog orang lain tetiba terhenti jup kat blog  Cik Scha nih .. kat entry dia yg nih GYM + Atkin Diet : Road to 55kg! ...Wahhhh ...Tetibe semangat datang balik ...Thanx Scha !!! Pastu terus mintak tolong pak google carikan maklumat lebih lanjut mengenai ATKINS DIET nih ...

Goal iera plak 50kg !!! Actually berat ideal mengikut BMI around 46 - 52 kg .

Now Iera nak join Cik Scha kita turunkan berat badan dgn diet ATKINS nih ...Kalau nak lebih lanjut korang g kat link nih ok n make sure try PHASE 1 jgn jump terus PHASE 4 plak k ...


ATKINS DIET

Phase 1                       Phase 2                     Phase 3                       Phase 4

14 comments:

fatehamohamed said...

gud luck ieraaaaa:))

Iera - Nordin's Daughter said...

fateha : heeee ...thanks ..hopefully kuat semangat nih !!! (^_^)

zarith said...

Samalah kita iera.. mak dah komplen suh turunkan berat..

Good luck ira...

zarith said...

Samalah kita iera.. mak dah komplen suh turunkan berat..

Good luck ira...

Iera - Nordin's Daughter said...

zarith : huhuhuhu ...happy sgt kot kita nih sume sampai naik berat bdn nih ...

LiNda said...

hai dear. linda B2B Perak. By the way, atkins diet tu sgt elok n berkesan. Linda pernah wat 2 mggu. trun dlam 4 kg, tapi x larat sebab pantang larangnye terlampau bnyak. kene kuat semangat. hehehe

Iera - Nordin's Daughter said...

Hye linda ..
U pernah try n menjadi yew ..
Bertambah semangat iera nk wat ...
huhuuhu...tp macam yg u cakp mmg kna kuat semangat sgt2 ...

Scha Nur said...

Iera,

thanks dear..hope so semua brides 2013 nih akan kuat semangat nak kuruskan badan...atkin ni sebulan kalau bebetul pantang up to 8kg boleh trun..chaiyok uols!

love scha

Iera - Nordin's Daughter said...

Scha : ur most welcome ..Sharing is Caring kan ..hee...kalo sebulan 8 kg , so dlm 2 bulan dpt la berat ideal ...huhuuhu...wish me luck !!

orked violet said...

dear, sebeLom start diet. pls make sure u dah makan/rase samurai burger (McD) or doubLe zinger (kfc). both limited time je

otherwise jd cm Sya, in the midst of diet prog, tetibe tgk ikLan kfc/mcd.fruz.today nk mkn doubLe zinger.

esok officiaLLy start diet (not sure hw many times da ckp "officially on diet starting tomorrow".ntah biLe "tomorrow" nye..huhu

Iera - Nordin's Daughter said...

Orked Violet : Hahahaha ...Luckly Iera da rasa samurai burger mcd ...

Btw , Iera pon terkira da brape x Iera cakp Officially diet tuh ...Huhuhuh ...but hopefully this is the last one la ...(^_^)

Miss Volvo said...

g la rajin2 baca blog kevin zahri :) byk sgt tips n knowledge ttg diet sihat

Iera - Nordin's Daughter said...

Miss Volvo : will do (^_^)
thanx for the tips

::Misz sunsWeetz:: said...

EHMM Ms pun nk on diet la.. takutnya nnt masa majlis x muat baju hehe